اخبار و مقالات

پروفیل‌ های نورد گرم و سرد

پروفیل‌ های نورد گرم و سرد

در حال حاضر، روش‌ های مختلفی برای تولید پروفیل‌ های فولاد ضد زنگ وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ ها و مزایای منحصر به فردی را ارائه می‌ دهند. روش‌ های نورد گرم و نورد سرد هر کدام ویژگی‌ های خاص خود را دارند که برای دستیابی به اهداف خاصی در تولید استفاده می‌ شوند. تولید پروفیل می‌ تواند در دماهای بالا (نورد گرم) یا در دمای اتاق (نورد سرد) انجام شود. دما نقش مهمی در تولید پروفیل دارد. هر دو روش تولید پروفیل‌ های نورد گرم و پروفیل‌ های نورد سرد می‌ توانند از جنس فولاد ضد زنگ استفاده کنند، اما هر کدام ویژگی‌ های متفاوتی را ارائه می‌ دهند.

پروفیل‌ های نورد گرم

تولید پروفیل‌ ها با استفاده از روش نورد گرم، بهترین فناوری برای ساخت میله‌ های طولانی را فراهم می‌ کند. این روش امکان تولید پروفیل‌ های بزرگ با مقادیر بالا را در بهره‌ وری بالا به ما می‌ دهد. در این روش، دمای هوا بیش از ۱۷۰۰ درجه فارنهایت است.

وقتی فولاد در این دما قرار می‌ گیرد، به راحتی قابل شکل‌ دهی است و می‌ توان آن را با ابعاد دلخواه تولید کرد. بنابراین، در این روش، شمش‌ ها و ورقه‌ ها تحت حرارت قرار می‌ گیرند و چندین غلطک بر روی آن‌ ها حرکت می‌ کنند و باعث تغییر شکل ورقه‌ ها می‌ شوند. هدف اصلی در نورد گرم، تغییر در شکل هندسی و طول پروفیل‌ ها در ابعاد و وزن آن‌ها است. این روش، یک روش کلاسیک برای تولید محصولات طولانی به صورت انبوه است، با این حال، نیاز به دقت و کیفیت سطح را نیز باید در نظر بگیریم.

با توجه به دمای بالا در نورد گرم، یک لایه از اکسیداسیون بر روی سطح پروفیل‌ها ایجاد می‌ شود. این اکسیداسیون باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی پروفیل‌ ها می‌ شود و آن‌ ها را قابل استفاده در هوای آزاد می‌ کند. با این حال، یکی از مشکلات ایجاد اکسیداسیون این است که سطح پروفیل‌ ها خشن خواهد شد. بنابراین، نیاز به فولاد ضد زنگ تمیز و روشن است. اندازه دقیق و خواص مکانیکی برتری که توسط نورد گرم به وجود می‌ آید، باعث استفاده گسترده از پروفیل‌ ها خواهد شد. اگرچه در این فرایند فشرده‌ سازی ترموپلاستیک وجود ندارد، اما تنش‌ های باقیمانده همچنان در سطح مقطع باقی خواهند ماند و ممکن است تأثیری در کل قطعه داشته باشند.

پروفیل‌ های نورد گرم و سرد

پروفیل‌ های نورد گرم و سرد

 پروفیل‌ های نورد سرد و ویژگی آن‌ ها

تعریف اصلی جهت تولید پروفیل‌ های نورد سرد این است که در دمای معمولی فولاد با فشار غلتک تغییر شکل پیدا می کند. در حالت کلی در نورد سرد برای تولید ورق‌ های گالوانیزه و فولاد رنگی به آنیل کردن نیاز است تا میزان انعطاف‌ پذیری به شکل گسترده افزایش پیدا کند و بتوان از این پروفیل‌ ها در صنایع خودرو سازی، لوازم خانگی و دیگر موارد به کار برد.

در این روش قطر میله به مقطع محصول نهایی بستگی دارد. مشابه نورد گرم، نورد سرد نیز یک روند مداوم می باشد که هدایت می‌ شوند، در نتیجه تغییرات بسیاری جهت تولید شکل دلخواه ایجاد می‌ گردد. این فرایند موجب بهبود فلز می‌ شود، به این معنا که مواد سخت‌ تر شده و سطح پروفیل صاف و براق‌ تر خواهد شد.

در واقع این می باشد که تولید پروفیل‌ های نورد سرد نیاز به پردازش بیشتر خواهند داشت. این شیوه موجب افزایش تحمل و تولید در طیف گسترده‌ ای از سطح خواهد شد. ممکن است برا تولید با این روش پروفیل‌ های بسیار پیچیده یک فرایند نورد چند گانه نیاز باشد.

در این شرایط تولیدکنندگان مجبور خواهند شد از چند فناوری به کار ببرند تا پروفیل‌ هایی با تحمل بالا و استحکام مورد نظر تولید نمایند. این یک روش ایده‌ آل جهت تولید پروفیل‌ های مخصوص در نورد سرد با استفاده از فولاد ضد زنگ خواهد بود. توسعه پروفیل‌ های نما در سال‌ های اخیر افزایش یافته است.

انواع فولاد ضد زنگ برای پروفیل‌ های نورد گرم و نورد سرد

اغلب فولادهای ضد زنگ آستنیت و یا انواع ۳۰۴ و ۳۱۶ جهت تولید بخش‌ های نورد گرم و سرد مناسب می باشند. بعضی از فولادهای ضد زنگ با درجه‌ های متفاوت هنگام گرم شدن مزایای مشخصه خود را از دست می‌ دهند. در نتیجه محصول نهایی ممکن است از دیگر قابلیت های ناخواسته و غیرقابل انتظار برخوردار گردد. از آن جایی که تغییر شکل مکانیکی در دمای اتاق غیر ممکن است میتوان در شرایط خاص از نورد سرد برای تولید پروفیل‌ ها استفاده نمود.

تفاوت‌ های تولید پروفیل‌ های نورد سرد و گرم

اصلی ترین تفاوت‌ ها در تولید پروفیل‌ های نورد سرد و گرم به روش نورد گرم و سرد به شرح زیر است:

  1. تفاوت ظاهری و کیفیت سطح
  2. کارایی
  3. شکل‌ پذیری
پروفیل‌ های نورد گرم و سرد

پروفیل‌ های نورد گرم و سرد

1- تفاوت ظاهری و کیفیت سطح

از آنجا که صفحات در نورد سرد پس از مراحل شکل اصلی خود را از دست می‌دهند، در این روش صفحات از ظاهر و کیفیت سطح بالاتری برخوردار می باشند. در نتیجه اگر تقاضا برای کیفیت سطح محصول نهایی وجود داشته باشد، محصولاتی که از نورد سرد تولید شده انتخاب می‌شوند. اغلب صفحات تولید شده بوسیله نورد گرم دارای یک لایه اکسیده به رنگ تیره هستند که ظاهر آن‌ ها از کیفیت کمتری نسبت به نورد سرد برخوردار می باشد. تفاوت کیفیت در تولید پروفیل‌ های نورد سرد و گرم بر روی قیمت پروفیل تاثیر دارد.

 2- کارایی

در حالت کلی ویژگی مکانیکی پروفیل‌ های فولادی نورد گرم و نورد سرد از لحاظ مهندسی قابل تشخیص نمی باشند. اگرچه صفحه‌ های پروفیل نورد سرد در این مراحل دارای روند خاصی از سخت شدن می باشند. با این حال نمی‌ توان در مورد عملکرد مکانیکی آن ها اظهار نظر نمود. استحکام عملکرد صفحات سرد اغلب از طرف دیگر بالاتر می باشد و همچنین از استحکام بالاتری برخوردار می باشند. به طور خاص شرایط پروفیل‌ ها بسته به نوع فرایند متفاوت خواهد بود.

 3- شکل‌ پذیری

از آن جا که به اعتقاد خیلی عملکرد پروفیل‌ های فولادی تولید شده در نورد سرد و نور گرم مشابه میباشد، ضریب اثر شکل‌ گیری عملکرد به تفاوت کیفیت سطح بستگی دارد. به همین علت از آن جایی که کیفیت سطح پروفیل‌ های نورد سرد بهتر هستند، شکل‌ گیری آن‌ ها نسبت به ورق‌ های نورد گرم بهتر خواهد بود. در آخر بهتر است توجه نمایید که ورقه‌ های پروفیل را با توجه به نیاز و نوع پروژه خود انتخاب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *