انواع پروفیل
پروفیل ساختمانی
پروفیل ساختمانی به آن دسته از پروفیل های گفته میشود که در صنعت ساختمان سازی مانند درب و پنجره کاربرد دارد. این پروفیل ها معمولا در ضخامت های 2 تا 4 میلیمتر تولید میشوند. پروفیل های ساختمانی دارای انواع غیر چهارگوش شامل پروفیل 507، 508، 509، پروفیل لنگه دری و … می باشند.
روش های تولید پروفیل های ساختمانی
- پروفیل نوردگرم که از شمش فولادی ساخته میشود و به شکل قوطی است.
- پروفیل نورد سرد که از شکل دادن ورق فولادی ساخته میشود و با استفاده از روش خم کردن و پرس تولید میشود. این نوع پروفیل برای کارهای سبک ساختمانی مانند تیرهای تکیه گاهی سقف کاذب و چهارچوب درهای ساختمانی کاربرد دارد
- پروفیل مرکب که از اتصال و ترکیب پروفیل نوردگرم و نورد سرد ساخته میشود.
مصارف پروفیل ساختمانی
- بیشترین استفاده از پروفیل های ساختمانی در ساخت درب و پنجره است که به صورت مربع و مستطیل وجود دارد.
- استفاده در ساخت و ساز خانه های آماده
- استفاده در قفسه و ساخت دکوراسیون داخلی ساختمان
پروفیل صنعتی
پروفیل های صنعتی در سازه های فلزی بزرگ مانند پل ها، تابلوهای تبلیغاتی عظیم، صنایع نظامی و … کاربرد دارد. به دلیل تولید این محصول از ورق سیاه با ضخامت بالا به آن پروفیل سنگین نیز میگویند. پروفیل صنعتی در شاخه های با طول 12 متر و در ابعاد متفاوتی از 10*10 (شانتی متر) تا 400 میلمتر را پوشش میدهد. کلیه مشخصات وزنی پروفیل صنعتی در استاندارد ISO EN 10219-2 آمده است.
پروفیل مبلی
پروفیل مبلی محصولی است که به روش نورد سرد از ورق روغنی با ضخامت 0.7 الی 1.8 تولید شده و میتواند در سطوح مختلف سه گوش، چهارگوش، دایره ای و یا ترکیبی باشد. وزن پروفیل مبلی و کم بودن ضخامت آن باعث شده به آن پروفیل سبک نیر بگویند. پروفیل های مبلی در صنایع و تولیداتی از قبیل مبلمان و صندلی، اگزوز، کانکس و کانتینر، دوچرخه سازی و لوازم خانگی استفاده گسترده دارد. قیمت پروفیل مبلی به دلیل جنس و ظرافت آن نسبت به پروفیل ساختمانی گرانتر می باشد.
مزایایی پروفیل مبلی
- قابلیت جوش پذیری
- قایلیت آبکاری
- دقت ابعادی بالا در قطر و ضخامت
- کیفیت سطحی بالا
- قابلیت انعطاف پذیری بالا
- مقاوم در برابر دما و مواد شیمیایی
پروفیل Z (زد)
پروفیل زد نوعی مقطع فولادی است که به شکل حرف Z لاتین است. این پروفیل معمولا در سایز 16، 20،18 و 22 ، ضخامت 2 ، 2.5 و 3 میلمتر و در طول های 4،6،7 متری و بلند تر تولید میشود. اگر بر اساس تعریف اجزاء پروفیل زد لبه های آن را بال در نظر گرفته و مابین آن را جان پروفیل زد در نظر بگیریم پشت تا پشت دو بال که برابر با اندازه جان آن خواهد شد را سایز پروفیل می نامند. قیمت پروفیل زد در مقایسه با پروفیل ساختمانی و صنعتی تقریبا برابر است. پروفیل Z دارای دو استاندارد ملی ایران 3694 و 5722 می باشد.
کاربرد های پروفیل زد
- مصارف صنعتی و کشتی سازی
- سازه های اسکلت فلزی
- مصارف ساختمانی
- ایستگا های سوخت رسانی
- پوشش انوع سوله ها، سالن های ورزشی
پروفیل گالوانیزه
در پروفیل گالوانیزه از یک پوشش فولاد یا آهن برای جلوگیری از زنگ زدگی استفاده میشود. این روکش ایجاد شده توسط روی از فولاد در برابر خوردگی محافظت میکند. پروفیل گالوانیزه در کارگاه ها، در حمل و نقل عمومی، بزرگراه ها، ساختمان ها ، فرودگاه ها، خطوط انتقال انرژی و ارتباطات و … مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیل گالوانیزه در سه روش فولاد گالوانیزه شیب گرم، فولاد پیش گالوانیزه و فولاد الکترو گالوانیزه تولید میشود. در بین این سه روش تولید، گالوانیزه سرد و الکترولیتی بیشتر در محصولات تزئینی مورد استفاده میشود به دلیل اینکه مقاومت این دو روش در برابر خوردگی کم است.
انواع پروفیل های گالوانیزه
- پروفیل گالوانیزه F47
- پـروفیل های گالوانیزه L25
- پروفـیل گالوانیزه UH36
- پـروفیل گالوانیزه U48
- پروفـیل های گالوانیزه U70
- پروفیل های گالوانیزه U100
- پروفیـل های گالوانیزه C50
- پروفـیل های گالوانیزه C70
- پـروفیل های گالوانیزه C100
پروفیل کامپوزیت
امروزه سهم بسیار بزرگی از بازار را پروفیل های کامپوزیتی گرفته است این پروفیل ها در شرایط آب و هوایی که احتمال خوردگی در آن ها بسیار بالا است مناسب و مورد استفاده قرار میگیرد. علت استفاده از این پروفیل ها جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات است. خاصیت غیر کشسانی پروفیل های کامپوزیتی باعث دوام، عمر بیشتر و عملکرد بهتر در برابر زلزله میشود. کشور ایران به لحاظ شرایط اقیلمی در شمال و جنوب نیاز بسیار گسترده ای به پروفیل کامپوزیتی دارد. بسیاری از سازه ها مانند پل های دریاچه ارومیه یا ساختمان های جنوب کشور دچار معضل خوردگی هستند و با این پروفیل ها این مشکل قابل حل است.
2 دیدگاه در “انواع پروفیل و مشخصات آن ها”