اخبار و مقالات

اتصالات جوشی چه نوع اتصالاتی هستند؟

اتصالات-جوشی

اتصالات جوشی

جهت اتـصالات تجهیزات و قطعات گوناگون راه های مختلف به کار برده می شود که می توان به اتصالات جوشی، اتصالات سازه فلزی پیچ و مهره و اتصالات پرچی اشاره داشت. که متداول ترین اتصالات لوله های فلزی درزدار اتصالات جوشی هستند.اتصالات جوشی در واقع به فرایندی گفته می شود که در دمای زیاد الکترود و یا سیم های فلزی خاص ذوب می نمایند.

یک اتصال جوش خوب به اتصال جوشی می گویند که بعد از جوش دادن اصلا مشخص نباشد. شناخت انواع اتـصالات جوشـی برای مهندسین از اهمیت بسزایی برخوردار است. تا آن ها با شناختی که دارند بدانند در کجا از چه اتصالـاتی استفاده لازم را کنند.

انواع اتصالـات جوشی در ساختمان

در حالت کلی فرایند جوش کاری به دو مدل تقسیم بندی می شود.

  •  اتصالات جوشـی ذوبی

در روش ذوبی اتصالات بوسیله دستگاه هایی که حرارت زیادی ایجاد می نمایند است. که برای فلزات سخت مثل فولاد به کار برده می شود.

  • اتصالات جوشی غیر ذوبی

در روش غیر ذوبی مانند که از نام آن مشخص است از منابع حرارتی استفاده نمی کنند. زیرا با استفاده از ایجاد فشار و تغییر شکل قطعه ها را به همدیگر وصل می کنند. از این روش برای فلزات نرم همانند نقره، آلومینیوم و مس کاربرد زیادی دارد.

اتصالات-جوشی

انواع مختلف اتصالات جوشی ساختمان

اتصالات لب به لب جوشکاری

در این نوع از اتـصالات انتهای دو قسمت با همدیگر به راحتی جوش می خورند که این راه از اجرای ساده و متداولی برخوردار است. این روش معمولا برای اتصال قطعات ساختمانی، دریچه ها، لوله ها، پروفیل و دیگر تجهیزات کاربرد دارد.

جوشکاری گوشه

در این مدل اغلب با قرار گرفتن دو قطعه با زاویه 90 درجه به همدیگر جوش می خورد. مقاطع طراحی شده با این روش یعنی نبشی ها در صنایع فلزی، ساخت انواع قاب و جعبه ها و سازه های پیچیده استفاده می شود. در صورت تمایل جهت اطلاع از قیمت روز نبشی و قیمت پروفیل می توانید به این لینک در سایت نوسازان فولاد مراجعه نمایید.

اتصال جوشی سپری

به اتصالی که شبیه T است اتصال سپری می گویند که به این شکل است که لبه یک قطعه به مرکز قطعه دیگر متصل می شود. که با زاویه 90 دو قطعه به همدیگر اتصال داده می شوند. کاربرد آن اغلب در ساخت ماشین آلات است.

جوشکاری پوششی

در روش جوشکاری پوششی برای جوش دادن ۲ قطعه به صورتی قرار می گیرد که روی همدیگر پوشش داده شوند. جهت اتصال قطعات با ضخامت های گوناگون به کار می رود. کاربرد آن بیشتر در ساخت تجهیزات ورزشی و صنعتی می باشد.

اتصالات-جوشی

مزایای اتصالات جوشی نسبت به سایر اتصـالات

  • اتصالات جوشی اتصالی قوی بین لوله و انواع اتصالات برقرار می نماید. و در صورت اجرا درست و کامل، به ندرت دچار نشتی می شوند.
  • افت فشار و اغتشاش جریان را به کاهش می دهد. زیرا سطح اتصال بین لوله و اتصال جوشی سطحی یکنواخت می باشد.
  • به سرویس های دوره ای کوتاه مدت نیاز ندارد.
  • متریال کم تری نسبت به سایر اتصالات از جمله اتصالات فلنج دار در ساخت اتصالات جوشی مورد استفاده قرار می گیرد. و به همین علت نسبتا ارزان هستند.

تفاوت اتصالات جوشی مانیسمان و اتصالات جوشـی درزدار

  • اتصالـات جوشی در ۲ دسته اتصالات جوشی بدون درز یا مانیسمان و اتصـالات درزدار موجود می باشند. که اتصالات بدون درز تا سایز 24 اینچ تولید می شوند. و اتصالات درزدار تا سایزهای بزرگتر از 24 اینچ نیز تولید می شوند.
  • اتصالـات مانیسمان بدون درز از لوله های بدون درز تولید می شوند. و با استفاده از مراحل گرماکاری به مدل های اتصالات در می آیند.
  • اتصالات مانیسمان درز جوشی ندارند. و در شرایطی با دما و فشار زیاد کاربرد دارد. نبود درز جوش در اتصالات مانیسمان تضمینی بر مقاومت بالا، دوام بیشتر و عملکرد فیزیکی بهتر این اتصـالات می باشد.
  • اتصالات جوشی درزدار بر حسب ابعاد و مدل مورد نظر و فرآیند تولید از یک تا چند درز جوش دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *