پروفیل ها از متنوعترین و کارآمدترین مصالح مورد استفاده در کاربردهای ساختمانی و صنعتی به شمار می روند. بسیاری از سازه های قوی و چشمگیر امروزی بدون استفاده از این محصولات قابل ساخت نبودند. پروفیل ها در انواع و مقاطع مختلفی تولید می شوند و هر دو نوع ساختمانی و صنعتی آن ها دارای استقامت بالایی هستند. با این حال، قیمت پروفیل صنعتی سنگین و پروفیل ساختمانی یکسان نیست و در اندازه و وزن نیز تفاوت هایی با هم دارند. برای کسب اطلاعات در مورد پروفیل ها می توانید مقاله پروفیل، کاربردها، ویژگی ها و انواع آن را مطالعه فرمایید.
معرفی پروفیل صنعتی
پروفیل های صنعتی دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی و استحکام مکانیکی بالا هستند. این پروفیل ها از مواد مستحکمی مانند فولاد تولید می شوند و به شکل مقاطع بسته مربعی یا مستطیلی طراحی می شوند که موجب افزایش وزن و مقاومت آنها می شود. پروفیل های صنعتی جوش پذیری خوبی دارند و به همین دلیل در صنایعی مانند خودروسازی و صنایع دفاعی کاربرد گسترده ای پیدا کرده اند.
این پروفیل ها معمولاً بسیار خاص هستند و تولید آنها به فناوری پیشرفته و استانداردهای خاصی نیاز دارد. برخلاف پروفیل های ساختمانی که حتی می توان در کارگاه های کوچک تولید کرد، تولید پروفیل های صنعتی نیازمند دستگاه های خاص و گران قیمت است. به دلیل حساسیت بالای ایمنی در صنایع خودروسازی و نظامی، پروفیل های صنعتی باید خواص مکانیکی و الکترونیکی خاصی داشته باشند و با تکنولوژی پیشرفته تولید شوند.
در حال حاضر، بسیاری از پروفیل های صنعتی به قدری خاص هستند که توانایی و ظرفیت تولید آنها در ایران وجود ندارد. تولید این پروفیل ها علاوه بر فناوری پیشرفته، به دستگاه های ویژه و پرهزینه ای نیاز دارد که تولید آنها را محدود می کند.
مشخصات پروفیل صنعتی
پروفیل صنعتی نوعی از پروفیل است که با استفاده از ورق سیاه با ضخامت بالا تولید می شود و به همین دلیل به آن پروفیل سنگین نیز می گویند. این پروفیل ها با ابعاد بالاتر از ۱۲ سانتی متر و ضخامت بیش از ۶ میلیمتر ساخته می شوند. ویژگی های برجسته آنها شامل توان باربری و استحکام بسیار بالاست که باعث می شود پروفیل صنعتی برای پروژه های بزرگ و سنگین مناسب باشد.
طراحی انواع پروفیل های صنعتی به گونه ای است که می توان آنها را از طریق جوشکاری به سایر اجزا متصل کرد. همچنین، از آنجا که این پروفیل ها قابلیت سوراخ کاری دارند، می توان از پیچ و مهره برای اتصال آنها استفاده کرد. مهم ترین تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی در این است که پروفیل صنعتی به شکل چهارگوش طراحی می شود.
کاربردهای پروفیل صنعتی شامل صنایع نظامی، سازههای عظیم مانند پل ها و برج های فلزی، تأسیسات صنعتی در کارخانه های بزرگ، و ساخت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی است. انواع پروفیل صنعتی عبارت اند از: ناودانی، نبشی، میلگرد، سپری (پروفیل T)، تیرآهن، لوله، قوطی پروفیل، پروفیل چهارگوش، پروفیل Z، پروفیل کلاهی، پروفیل درب و پنجره و پروفیل HSS
معرفی پروفیل ساختمانی
در صنعت ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می شود که هرکدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی، پروفیل های ساختمانی است. این پروفیل ها دارای مقاطع ثابت در طول مشخصی هستند و برای بهبود کیفیت و سرعت در پروژه های ساختمانی و صنایع مختلف به کار می روند. فرم لوله ای پروفیل ساختمانی قوی و کارآمد است و نسبت استحکام به وزن بهتری نسبت به مصالحی مانند فولاد، بتن یا چوب دارد. این ویژگی باعث می شود که استفاده از مواد کمتر شده و سازه هایی سبکتر و زیباتر ساخته شوند که در محیط های امروزی مورد توجه قرار می گیرند.
در ساختوساز، از پروفیل های مربع و مستطیل با مقاطع کوچک استفاده می شود. این پروفیل ها به دلیل مقاومت کششی بالا، برای تقویت سازه ها و اجزای بتنی به کار می روند. همچنین، به دلیل سطح مقطع مقاوم، می توانند نیروی زیادی را بدون تغییر شکل تحمل کنند. پروفیل های ساختمانی به دو روش نورد سرد و گرم و همچنین روش مرکب تولید می شوند.
در روش نورد سرد، ورق های فولادی به کمک فرایند پرس و خم شکل داده می شوند. پروفیل هایی که به این روش تولید می شوند در ساخت تیرهای سقف کاذب، چارچوب درها و ناودان ها مورد استفاده قرار می گیرند. در روش نورد گرم، قطعات شمش فولادی تحت دماهای بالا نورد می شوند و محصول نهایی به صورت سپر، میلگرد، ورق، قوطی، تسمه و لوله تولید می شود. روش مرکب نیز ترکیبی از دو روش نورد سرد و گرم است و در تولید پروفیل های ساختمانی به کار گرفته می شود.
مشخصات پروفیل ساختمانی
پروفیل های ساختمانی، همان طور که از نامشان پیداست، در بخش های مختلف ساختمان برای تولید درب و پنجره یا استحکام بخشیدن به سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند. هر کدام از انواع پروفیل های ساختمانی از متریال های مختلفی ساخته می شوند. به عنوان مثال، پروفیل درب و پنجره که در معرض رطوبت قرار دارد، از ورق گالوانیزه فولادی ساخته می شود. قبل از بررسی تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی، بیایید با انواع پروفیل ساختمانی بیشتر آشنا شویم:
- قوطی پروفیل: این نوع پروفیل های ساختمانی به صورت قوطی مربع یا مستطیل در اندازه های مختلف تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
- پروفیل درب و پنجره: این پروفیل ها به شکل های مختلفی مانند سپری یا چهارچوبی، دو لبه یا لنگه دری و یک لبه یا کلافی تولید می شوند و در تولید چهارچوب درب و پنجره کاربرد دارند.
- چهارچوب فلزی: این نوع پروفیل از لحاظ شکل ظاهری با سایر انواع پروفیل ها تفاوت دارد و در ساخت چهارچوب درب مورد استفاده قرار می گیرد. انواع چهارچوب فلزی شامل چهارچوب ساده، چهارچوب فرانسوی، چهارچوب رومی و چهارچوب مکزیکی هستند.
با شناخت این انواع، می توان به راحتی تفاوت های پروفیل صنعتی و ساختمانی را درک کرد. پروفیل های ساختمانی با مقاطع مختلف برای کاربردهای متنوعی طراحی می شوند که در کنار ویژگی های فنی، زیبایی و کارایی را به ارمغان می آورند.
در نهایت، پروفیل های ساختمانی دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی هستند و این امر باعث می شود بهتر بتوان آن ها را در صنعت ساختمان سازی به کار برد. سایر ویژگی های پروفیل ساختمانی عبارت اند از قابلیت جوش پذیری بسیار بالا، دقت ابعادی بسیار زیاد، مقاومت در برابر انواع فشارهای احتمالی و ضخامت زیاد که مقاومت آن را در برابر ضربه و خوردگی افزایش می دهد.
پروفیل های مورد استفاده در صنعت و ساختمان از نظر وزن، ابعاد، جنس و نوع کاربرد
- پروفیل های صنعتی دارای ضخامت بیشتری نسبت به انواع ساختمانی هستند.
- پروفیل های ساختمانی، وزن سبک تر نسبت به انواع صنعتی دارند.
- حداکثر طول نوع صنعتی ۱۲ متر و نوع ساختمانی به ۶ متر می رسد.
- در ساخت نوع ساختمانی از آلیاژ ضدزنگ و ضد خوردگی استفاده می شود. برای تولید نوع صنعتی معمولا از مواد مقاوم و جوش پذیر مثل ورق سیاه استفاده می کنند.
- نوع ساختمانی نسبت به انواع صنعتی دارای تنوع بیشتری است.
- این دو محصول از کاربردهای متفاوتی نسبت به یکدیگر برخوردار هستند.
قیمت و خرید انواع پروفیل
برای خرید پروفیل های باز و بسته و مشاوره در زمینه خرید، همچنین استعلام قیمت ها با شماره 04136307717 تماس حاصل فرمایید. همچنین برای مشاهده دیگر محصولات به سایت نوسازان فولاد مراجعه فرمایید