اخبار و مقالات

پروفیل گالوانیزه

پروفیل-گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه چیست؟

تولید پروفیل‌ گالوانیزه یا گالوانیزاسیون پروفیل فولادی، یک فرآیند شیمیایی، الکتریکی یا مکانیکی می باشد که در آن پوشش محافظ (معمولا روی) به فولاد یا آهن اضافه می‌ شود. تا از زنگ‌ زدگی فلز مادر جلوگیری گردد. گالوانیزاسیون کردن فلزات، فرآیندی می باشد که از ۳۰۰ سال پیش شروع شده است. و قدمتی طولانی دارد. فرآیند گالوانیزاسیون به نام لوییجی گالوانی نامگذاری شده است. که دانشمند ایتالیایی و ابداع‌ کننده‌ این روش بوده است. یکی از متداول‌ ترین روش‌ های تولید این پروفیل‌ ها، تولید پروفیل‌ گالوانیزه با روش گالوانیزه گرم است. که در آن، قطعات در روی مذاب غوطه‌ ور می‌ شوند. و با توجه به این که قیمت پروفیل گالوانیزه به عوامل مختلفی از جمله ضخامت، ابعاد و نوع تولید آن بستگی دارد. بررسی روش تولید اهمیت دارد. گالوانیزاسیون یکی از اقتصادی‌ ترین روش‌ های محافظت فولادها در محیط‌ های خورنده می باشد. روش‌ های متعددی مثل روش سرد و الکترولیتی هم وجود دارد.

مشخصات و ویژگی‌های قوطی گـالوانیزه

  • پروفیل یا قوطی‌ های فلزی موارد استفاده‌ مختلفی در صنایع مختلف دارند. قوطی‌ ها، ویژگی‌ ها و کاربردهای خاصی دارند. که با هیچ محصول دیگری قابل مقایسه نمی باشد.
  • پروفیل گالوانیزه مقطع تو خالی فلزی است که از ورق‌ های فلزی تولید می‌ شود. بیشتر پروفیل‌ ها از جنس فولاد بوده و مقاومت خاصی در برابر زنگ‌ زدگی و خوردگی دارند.
  • قوطی گالوانیزه محصول ورق‌ های فولادی گالوانیزه می باشد که با نورد سرد و گرم تولید می‌گردد. و به‌ خاطر روی‌ اندود بودن، مقاومت زیادی در برابر فرسودگی و خوردگی دارد.
  • قوطی گالوانیزه نوعی از پروفیل است که به خاطر ویژگی ضد زنگ بودن، در صنایع و قسمت‌ های تحت تاثیر زنگ‌ زدگی بیشترین استفاده را دارد.
  • علاوه بر در، پنجره و قسمت‌های بیرونی ساختمان که در مواجهه با آب و هوا یا رطوبت امکان بیشترین فرسودگی و خوردگی را دارد.
  • قوطی گالوانیزه برای تقویت پنجره‌های پی‌ وی‌ سی هم مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

پروفیل-گالوانیزه-3

قوطی گالوانیزه کاربردهای زیادی دارد که در ادامه بخشی از آن‌ ها را معرفی می‌ نماییم:

  • تولید انواع لوله‌ های فلزی
  • محافظت در برابر قطعات ارزشمند ساختمان
  • تولید انواع سینی کابل در محیط‌های خانگی و صنعتی
  • چارچوب‌ بندی در و پنجره‌

انواع پروفیـل گالوانیزه

پروفیل‌ گالوانیزه انواع گوناگونی دارد که بسته به سبک یا سنگین بودن آن دسته‌ بندی می‌ شود. پروفیل‌ های گالوانیزه می‌ توانند سبک، سنگین، صنعتی یا کشاورزی باشند. که هر کدام ضخامت، ابعاد و وزن متفاوتی دارند. از آن جایی که مورد استفاده‌ اصلی پروفیل‌ های گالوانیزه در و پنجره است. پروفیل گالوانیزه در ابعاد متفاوتی برای ساختشان استفاده می‌ شود. پروفیل گالوانیزه به شکل‌ های مربعی و مستطیلی در بازار عرضه می‌ گردد. قطر قوطی‌ های مربعی از ۱ تا ۴ میلی‌ متر متغیر بوده. در صورتی که قوطی‌ های مستطیلی قطری بین ۱ تا ۳ میلی‌ متر دارند.
انواع پروفیل کاربردهای زیادی در صنعت ساخت‌ و‌ ساز دارد. برای مثال پروفیل U گالوانیزه با ضخامت ۱ تا ۲ میلی‌ متر برای ساخت سقف سوله‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد. و ضخامت‌ های ۳ میلی‌ متر برای ساخت ستون کاربرد دارد.

انواع جنس پروفیل

پروفیل ها همچنین از لحاظ جنس نیز به سه دسته تقسیم می گردد:

  • پروفیل استیل
  • پروفیل آلومینیوم
  • پروفیل گالوانیزه

پروفیل-گالوانیزه-4

کاربردهای پروفیل گالوانیزه

بخش بزرگی از پروفیل‌ گالوانیزه برای ساختن در و پنجره‌های PVC به کار می‌ رود. از جمله مزایای استفاده‌ آن می‌ توان به جلوگیری از هرز شدن پیچ‌ها، افتادگی و البته مقاومت در برابر خوردگی اشاره نمود.

قیمت انواع پروفیل بر اساس همین کاربرد و البته مواردی مثل ضخامت و طول‌ های خاصی که دارند تعیین می‌ گردد. یکی دیگر از خاصیت‌ های پروفیل گالوانیزه، افزایش مقاومت و استحکام در برابر فشارهای جوی و باد در ساختمان‌ های بلند می باشد. پنجره‌های ساختمان‌ ها و برج‌هایی که در ارتفاعات زیاد تحت تاثیر وزش نیروی باد هستند. به طور قابل توجهی تحت فشار می باشند. در طبقات پایین‌ تر نیز مواردی مثل نشست ساختمان، می‌ تواند در طولانی‌ مدت به قاب پنجره‌ها فشار وارد نماید.

انتخاب اندازه پروفیـل گالوانیزه

برای انتخاب اندازه پروفیل گالوانیزه، به ابعاد پنجره دقت می‌ کنیم. معمولا ضخامت پروفیل‌ های گالوانیزه از یک میلی‌ متر شروع شده. و بر حسب مورد استفاده افزایش می یابد.

هر چه سطح پنجره بزرگتر باشد، فشار وارده به پنجره بیشتر شده و به مراتب، ضخامت پروفیل‌ های گالوانیزه نیز باید افزایش یابد.

1 دیدگاه در “پروفیل گالوانیزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *