پروفیل سبک و سنگین
پروفیل سبک از ورق روغنی یا ورق نورد سرد تولید شده است. و در ضخامت های زیر 1.5 میلی متر موجود است. جهت تولید پروفیل سبک از دو استاندارد DIN2394 و EN10219-2 به کار برده می شود. در اصطلاح به نوع سبک این محصول پروفیل مبلی نیز می گویند. قوطی مبلی یکی از مهم ترین نوع از این محصول است که دارای خصوصیات عالی و کاربرد فراوانی در صنعت است. از جمله کاربردهای زیاد این محصول می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- خودروسازی
- اگزوز
- مبلمان و صندلی
- دوچرخه سازی
- لوازم خانگی
- کانتینر
- مبلمان
از جمله ویژگی های پروفیـل سبک عبارتند از:
- کیفیت عالی سطح
- پروفیلی دقیق از لحاظ قطر و ضخامت
- بسیار ظریف و دقیق نسبت به دیگر پروفـیل ها
- فرم پذیری مناسب
- تنوع وزنی
- قابلیت آبکاری شدن
همانگونه که گفته شد قیمت پروفیل سبک نیز طبق وزن آن اعلام می شود. و به دیگر عوامل مانند قیمت ورق روغنی، نرخ دلار، هزینه انرژی تولید و… بستگی دارد. استفاده از روش کشش سرد به منظور تولید پروفیل های سبک موجب صرف انرژی و هزینه کم تر در تولید آن ها شده است. و در نتیجه شامل کیفیت سطحی زیادی می باشند. جهت اطلاع از قیمت اخیر قوطی می توانید به سایت گروه صنعتی نوسازان فولاد آباد صنعت مراجعه نمایید.
پروفیل سنگین
این محصول به ۲ شکل صنعتی و ساختمانی موجود است. و دارای مقاطع مربع و مستطیل شکل است. مدل سنگین از ورق سیاه با ضخامت 1.5 میلی متر به بالا تولید میشود. و دارای تنوع ابعاد زیادی می باشد. در حالت کلی موارد مصرف این محصول بسیار است. که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مصارف ساختمانی به عنوان قوطی و ستون در پنجره
- ساخت شاسی ماشین آلات سنگین
- دستگاه های صنعتی
از جمله ویژگی های پروفـیل سنگین عبارتند از:
- پایداری پیـچشی و خـمشی در سـطح بالا
- جوش پـذیری بالا
- سختی سـطحی
- قیـمت بسیار منـاسب
در حقیقت پروفیل سنگین به علت توانایی تحمل وزن زیاد در مصارفی که نیاز به تحمل نیروی بیشتری دارند.به کار برده می شوند. در حالت کلی قیمت پروفیل در واحد وزن این محصول اعلام می شود. و بسته به ضخامت ورق مصرفی متغیر می باشد.
در حقیقت محصولات نازک تر شامل قیمت بیشتری هستند. اما به علت اینکه قیمت این محصول طبق واحد وزن محاسبه گردیده است. و محصولات نازک تر وزن کمتری نیز دارند. بنابراین هزینه کم تری نیز دارند. جوش پذیری عالی، سختی سطح و مقاومت خمشی و پیچشی از ویژگی های بارز این محصولات می باشد.
مقایسه پروفیل سبک و سنگین
تفاوت این ۲ محصول در چند مورد است. اول اینکه مدل سبک با استفاده از ورق سرد (روغنی) و مدل سنگین بوسیله ورق سیاه تولید می شود. در ضمن نوع سبک به محصولاتی با ضخامت کمتر از 1.5 و نوع سنگین به ضخامت های بالاتر از 1.5 گفته می شود. از نظر کاربرد نیز مدل سنگین اغلب در مواردی که نیاز به تحمل نیروی بیشتری می باشد به کار برده می شود.
از نظر قیمت نیز قیمت پروفیل سبک بیشتر است. ولی در آخر به علت این که قیمت بر واحد وزن محاسبه می شود. قیمت این محصول نسبت به نوع سنگین کمتر می باشد. و از لحاظ وزن همان گونه که از نام این محصولات مشخص است وزن پروفیل سبک نسبت به پروفیـل سنگین کمتر است. و برای موارد خاصی به کار برده می شود. در حالتی که پـروفیل سنگین کاربردی صنعتی دارد.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی مقایسه پروفیل سبک با سنگین پرداختیم. دریافتیم که عمده تفاوت اصلی این ۲ محصول در ورق مورد استفاده قرار می گیرد. جهت ساخت آن ها است به طوری که پروفیل سبک با استفاده از ورق روغنی و پروفیل سنگین بوسیله ورق سیاه تولید می شود. و همچنین این ۲ محصول در کاربرد و ضخامت نیز متفاوت می باشد. و لازم است قبل از خرید نسبت به تفاوت ها و کاربردهای آن ها اطلاعات لازم را با مراجعه به سایت گروه صنعتی نوسازان فولاد آباد صنعت کسب کنید.