اخبار و مقالات

نبشی گالوانیزه

نبشی-گالوانیزه

نبشی گالوانیزه

نبشی گالوانیزه، یکی از انواع مقاطع فولادی می باشد که کاربردهای زیادی دارد. این نبشی به علت دارا بودن ساختاری منحصر به فرد، مقاومت و طول عمر بالاتری در مقایسه با همنوعان خود دارد. و همین امر موجب شده است که در صنعت ساخت و ساز توجه خاصی به آن شود. البته بایستی اشاره داشته باشیم که این نبشی با قیمت بالاتری هم به فروش می‌ رسد.

نبشی گالوانیزه از لحاظ نحوه تولید و مشخصات فنی در انواع گوناگونی دسته‌ بندی می‌ گردد که هر کدام مشخصات مخصوص به خود را دارند.

انواع نبشی ها

پیش از اینکه به نبشی گالوانیزه بپردازیم، بایستی نگاهی کلی به ماهیت نبشی داشته باشیم. نبشی‌ ها (Angle Bar) مقاطعی پرکاربرد می باشند که شکلی شبیه به حرف انگلیسی L دارند. این مقاطع از دو ضلع اصلی بر هم عمود تشکیل می‌ گردند که به آن‌ ها بال می گویند. نبشی‌ ها از لحاظ جنس در انواع: فولادی، چوبی، استیل، آلومینیوم، گالوانیزه و غیره در بازار وجود دارند. و به منظور اتصال قطعات گوناگون و استحکام قسمتی بیشتر به موقعیت‌ های گوناگون پروژه مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

در این بین، نبـشی گـالوانیزه، نوعی مقطع فولادی می باشد که مراحل گالوانیزاسیون روی آن انجام می‌ شود. در طول این فرایند عنصر روی با ضخامتی مشخص سطح نبشی را پوشش می دهد. این لایه موجب می‌ گردد. که این مقطع فولادی در مقابل رطوبت و خوردگی مقاومت بالایی بیابد. جالب اینجاست که حتی اگر این لایه به هر علتی دچار شکستگی یا ترک شود، باز هم نبـشی گـالوانیزه خاصیت ضد خوردگی و زنگ‌ زدگی خود را حفظ می نماید. مراحل گالوانیزاسیون به شیوه‌ های گوناگونی روی این نبشی اعمال می‌ گردد.

نحوه تولید نبشی‌ های از جنس گالوانیزه

جهت تولید نبشی گالوانیزه، از مراحل گالوانیزاسیون کمک می‌ گیرند. در طی این مراحل سطح نبشی پرسی فولادی را با لایه‌‌ ای از جنس عنصر روی پوشش می‌ دهند. این فرایند به دو روش گالوانیزاسیون گرم و گالوانیزاسیون سرد اعمال می گردد. بهتر است بدانید که روش گالوانیزاسیون گرم، رایج ترین روش تولید نبشی گالوانیزه در ایران به شمار می‌ رود. پرسینگ و فرمینگ ورق گالوانیزه هم از دیگر روش‌ های تولید این نبشی محسوب می گردد که کم تر رایج می باشد. این روش فقط جهت تولید نبـشی گـالوانیزه با ضخامت خیلی کم استفاده می شود.

نبشی-گالوانیزه

انواع نبشی گالوانیزه

نبشی گالوانیزه مطابق با شیوه تولید و سایز بال‌ ها در انواع گوناگونی دسته بندی می‌ گردد که هر یک مشخصات و در نهایت کاربردهای متفاوتی دارند.

انواع نبشی گالوانیزاسیون شده بر اساس شیوه تولید

جهت تولید نبشی گالوانیزه از دو روش متفاوت گالوانیزاسیون گرم یا گالوانیزاسیون سرد (الکترولیز) به کار می رود. هر یک از این روش‌ ها مزایا و معایب ویژه به خود را دارند. و بر مبنای بودجه تولید، میزان کیفیت مورد نیاز و… انتخاب می‌ گردند. براساس نحوه ساخت نبشی‌ها در دو نوع گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد دسته بندی خواهند شد.

نبشی گالوانیزه گرم

به منظور تولید نبشی گالوانیزه گرم، اول مقطع فولادی از هر گونه آلودگی و ذرات اکسیداسیون عاری می‌ گردد. سپس آن را با مواد قلیایی و اسیدهایی چون هیدروکسید اسید شستشو می‌ دهند. بعد از پشت سر گذاشتن این فرایند و آماده سازی کامل نبشی، آن را در مخازنی غوطه ور می‌ سازند که مملو از عنصر روی ذوب شده هستند. با این کار عنصر روی کاملا به خورد نبشی می‌ رود. سپس نبشی گالوانیزه را از وان خارج نموده و بعد از شستشو آن را با روش‌ های گوناگونی خنک می‌ نمایند.

در نبشی گالوانیزه گرم، گالوانیزاسیون به صورت عمیق اعمال می‌ گردد که همین امر کیفیت خیلی بالای محصول نهایی را در پی دارد. طول عمر بالا، مقاومت و استحکام بیشتر در مقابل خوردگی و رطوبت از دیگر مزیت های این مقطع محسوب می گردد. همچنین به علت اینکه هزینه‌ های تولید به این روش کم تر می باشد، نبشی گالوانیزه گرم در ضخامت و اندازه یکسان قیمتی کم تر از نبـشی‌ گالـوانیزه شده به روش الکترولیز خواهد داشت.

نبشی گالوانیزه سرد

جهت تولید نبشی گالوانیزه سرد از جریان الکتریکی کمک گرفته می‌ شود. در این روش که بنام آبکاری هم معروف می باشد، ابتدا سطح نبشی فولادی شستشو و پاکسازی خواهد شد. سپس با عبور جریان برق از محلول‌ های مخصوصی سطح نبشی با یک لایه از عنصر روی پوشش داده می‌ شود. پوشش روی در نبشی گالوانیزه سرد از ضخامت کمی برخوردار میباشد و از این رو این مقطع مقاومت کم تری هم در مقایسه با مقطع گالوانیزه شده گرم دارد. ولی در برابر کیفیت ظاهری نبشی گالوانیزاسیون شده به روش سرد بیشتر میباشد. این نبشی سطحی براق‌ تر، صیقلی و به طور کامل یکدست دارد.

نبشی-گالوانیزه

نبشی بال مساوی و بال نامساوی

نبشی‌ ها از دو ضلع بنام بال تشکیل می‌ گردند و مطابق با سایز بال‌ ها به دو نوع بال مساوی و بال نامساوی دسته‌ بندی خواهند شد. در نبشی گالوانیزه بال مساوی هر دو بال از لحاظ اندازه و سایز با همدیگر برابر می باشند. این نوع نبشی در ایران بیشتر تولید می‌ گردد و موارد کاربرد آن نیز بیشتر از نوع بال نامساوی می باشد که در آن بال‌ ها اندازه‌ ی نابرابر دارند.

کاربرد و مزایای نبشی گالوانیزاسیون شده

نبـشی گالوانـیزه از جمله مقاطع فولادی پرمصرف در صنعت ساخت و ساز محسوب می گردد. از این مقطع در قسمت های گوناگون پروژه‌ های عمرانی بصورت تکی یا ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرد.

نبشـی گـالوانیزه در پروژه‌‌های عمرانی برای مقاوم سازی قسمت های گوناگون ساختمان و در نقش تکیه‌ گاه استفاده می شود. همچنین برای اتصال بین قطعات گوناگون ساختمان، ساخت چارچوب‌ ها، تزیینات و… هم از نبشی گالوانیزه به کار می رود.

بزرگ ترین مزیت نبـشی گالـوانیزه مقاومت خیلی بالای آن در مقابل  رطوبت و خوردگی است. به همین علتاستفاده از آن در مناطق جغرافیایی ساحلی و مرطوب بسیار رایج است. همچنین در ساخت سازه‌ های صنعتی که احتمال استفاده از مواد شمیایی و اسیدی زیاد می باشد، از این نبشی استفاده می‌ نمایند. از دیگر مزایای نـبشی گالوانـیزه می‌ توان به مواردی به این دلیل که: طول عمر بالا، کیفیت ظاهری مطلوب، استحکام زیاد، وزن مناسب، قیمت قابل قبول و غیره اشاره نمود.

قیمت نبشی‌ های گالوانیزاسیون شده

قیمت نبشی گالوانیزه به علت طول عمر بالا و مقاومت بی‌ نظیر آن در مقایسه با دیگر نبشی‌ ها بیشتر می باشد. البته به جز نبشی استیل. در حالت کلی قیمت نهایی این محصول به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. که از جمله اصلی ترین آن ها می‌ توان به قطر، سایز بال‌ ها و وزن نبشی گالوانیزه اشاره داشت.

خرید انواع نبشی

نبشی گالوانیزه، مقطعی فولادی به شکل حرف انگلیسی L است که به علت  داشتن روکشی از جنس عنصر روی در مقابل رطوبت و خوردگی مقاومت زیادی دارد. این نبشی در انواع گالوانیزه گرم، گالوانیزه سرد، بال مساوی و بال نامساوی تولید می گردد. از جمله کاربردهای نبشی گالوانیزه می‌ توان به مقاوم سازی قسمت های گوناگون در سازه‌ ها و اتصالات مقاطع گوناگونی صنعتی و ساختمانی اشاره نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *